top of page

Απεβίωσε ο Γερμανός θρύλος του Ποδοσφαίρου Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών (βίντεο).


Ο Μπεκενμπάουερ, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του αθλήματος, πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε πρώτα από την οικογένειά του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, την DFB.


Η είδηση του θανάτου του θρυλικού Φραντς Μπέκενμπαουερ έφερε θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Μπέκενμπαουερ είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και είχε υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις καρδιάς, ενώ το 2019 έχασε πλήρως την όραση στο δεξί του μάτι.


Ο Κάιζερ του γερμανικού ποδοσφαίρου ήταν ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους παγκοσμίως. Με την εθνική ομάδα της Γερμανίας (Δυτική Γερμανία), κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1972 και το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974.


Σε συλλογικό επίπεδο, συνδέεται κυρίως με την Μπάγερν Μονάχου, όπου είχε μετακινηθεί από την Μονάχο 1860, την ομάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Με τους Βαυαρούς, που αγωνίστηκε από το 1964 έως το 1977, κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και πανηγύρισε τρεις συνεχόμενες νίκες στο Κύπελλο Ευρώπης. Επιπλέον, κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι το 1972 και το 1976.


Έπαιξε επίσης στις ΗΠΑ με τους Νιου Υόρκ Κόσμος δίπλα στον Πελέ, και από το 1980 έως το 1982, είχε μια σύντομη περίοδο με την Χάμπουργκ. Με την εθνική ομάδα της Γερμανίας, με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974, έπαιξε 103 φορές και σημείωσε 14 γκολ.


Αφού κρέμασε τα παπούτσια του, ακολούθησε μια προπονητική καριέρα, αναλαμβάνοντας την Εθνικής Γερμανίας και κατακτώντας το Παγκόσμιο Κυπελλο το 1990 - ένας απο τους τρεις μόνο προπονητες που τα έχουν καταφέρει να πάρουν παγκόσμιο ως παίκτες και προπονητές, μαζί με τον Γάλλο Ντιντιέ Ντεσάμ και τον Βραζιλιάνο Μάριο Ζάγκαλο οποίος απεβίωσε και αυτός λίγο καιρό νωρίτερα. Στη συνέχεια κατέκτησε την Γερμανική Μπουντεσλίγκα με τη Μπάγερν το 1994 και το κύπελλο UEFA το 1996.


Είχε μια επιτυχημένη διοικητική καριέρα για αρκετά χρόνια στη Μπάγερν, στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Γερμανίας και σε διεθνείς θέσεις.


Τελευταία, είχε αποσυρθεί από τη δημοσιότητα, τόσο στη Μπάγερν όσο και στο γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε.


Ο Μπεκενμπάουερ θεωρείται εκσυγχρονιστης στο ρόλο του αμυντικού με το στυλ του να ξεχωρίζει για την εποχή του. Ήταν πολυ γρήγορος, πολύ μαχητικός και είχε εξαιρετική ικανότητα να "διαβάζει" την φάση, ενώ ταυτόχρονα κατείχε και καταπληκτική πάσα και ικανότητα ως playmaker οργανώνοντας το παίχνιδι και απο το κέντρο αλλα και δημιουργώντας ευκαιρίες για αντεπιθέσεις. Θα τολμούσαμε να πουμε ότι θα μπορούσε άνετα να παίξει στο σημερινό ποδόσφαιρο, και στην χρύση εποχή του ποδοσφαίρου μεταξύ 2000 και 2015. Σας αφήνουμε ένα βίντεο να το απολαύσετε.



 

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι τόσο για τα τελευταία δημοσιογραφικά νέα, οσο και για προγνωστικά Στοιχήματος, μπορείς να γραφτείς εντελώς δωρεάν στο κανάλι μας στο Τέλαγκραμ πατώντας παρακάτω.



12 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page