top of page

Superclasico: Μαγική ατμόσφαιρα στο La Bombonera, πέρασε νικήτρια με 0-2 η River. (βίντεο)



Πέντε χρόνια μετά ήταν πολύς χρόνος για την ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, οι παίκτες των "εκατομμυριούχων" δεν είχαν συγκεντρωθεί στο "Μπομπονέρα" για να γιορτάσουν με χαρά τη νίκη επί της Μπόκα, αλλά αυτό συνέβη τον Οκτώβριο του 2023 στο Copa de la Liga, μετά από ένα 2-0.


Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν σε μεγάλο μέρος του αγώνα, αντιμετωπίζοντας μία Μπόκα που δεν βελτιώθηκε ούτε καν όταν η κατάσταση το απαιτούσε σε αυτό το ντέρμπι. Μάλιστα, η πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του τουρνουά μπήκε σε αμφισβήτηση.



Η ομάδα του Μαρτίν Ντεμιτσέλις είχε πολλές ευκαιρίες, και στο 41', ο Σαλομόν Ροντόν σημείωσε το πρώτο γκολ, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τη Μπόκα.


Ο Χόρχε Αλμιρόν πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας. Ωστόσο, η πιο κρίσιμη από αυτές ήταν η πέμπτη και τελευταία, αφού μέχρι το 70', με την είσοδο του Έντινσον Καβάνι, η Μπόκα δεν απείλησε για την ισοφάριση.


Ο Ουρουγουανός επιθετικός ανακάτεψε την άμυνα της Ρίβερ και σημείωσε ένα γκολ, αλλά δυστυχώς δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.


Στο τέλος του αγώνα, οι αντεπιθέσεις της Ρίβερ προκάλεσαν διαρκώς απειλές, και σε μία από αυτές, ο Ένσο Ντίας κατάφερε να βάλει το τελικό 2-0.



11 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page