top of page

Ανεπιθύμητος από παντού ο Λουκάκου! Οι οπαδοί της Ίντερ και Γιουβέντους αποδοκιμάσαν τον Βέλγο.

Από σαράντα κύματα φαινεται να περνάει ο Ρομέλο Λουκάκου καθώς ψάχνει για τον επόμενο του σταθμό. Οι οργανωμένοι της Ίντερ εξέδωσαν ανακοίνωση κατηγορώντας για "προδοσία" και οπαδοί της Γιουβέντους συγκεντρώθηκαν έξω από το ιατρικό κέντρο της ομάδας διαμαρτυρόμενοι ότι δεν θέλουν τον Βέλγο στη "Μεγάλη Κυρία"



Τις τελευταίες ημέρες ο Βέλγος επιθετικός, φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Γιουβέντους καθώς ο δανεισμός του από την Τσέλσι στην Ίντερ τελείωσε. Ο Λουκάκου αναμενόταν να μετακομίσει στο Μιλάνο μετά την λήξη του συμβολαίου του με την Τσέλσι, αλλά παρ'όλα αυτά, ο Λουκάκου φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία με τη Γιουβέντους. Αυτές οι φήμες εξόργισαν τον σύνδεσμο των οργανωμένων οπαδών της Ίντερ, που προχώρησε σε μία άκρως επιθετική ανακοίνωση κατά του Λουκάκου με αφορμή τις συζητήσεις του Βέλγου με τη Γιουβέντους.


"Δεν θέλουμε να σε ξαναδούμε Λουκάκου. Μας πρόδωσες. Πάντα σε υπερασπιζόμασταν στις δύσκολες στιγμές σου, αλλά τώρα εσύ μας μαχαίρωσες πισώπλατα.


Πουλάς τον εαυτό σου σε όποιον σου προσφέρει περισσότερα λεφτά, ενώ έχεις φιλήσει το σήμα μας. Δεν είσαι πραγματικός άντρας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανάρτηση του συνδέσμου οπαδών των "νερατζούρι".


Απο την άλλη, οι οπαδοί της Γιουβέντους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ιατρικό κέντρο του συλλόγου και τραγουδούσαν συνθήματα δηλώνοντας πως 'δεν θέλουν' τον Ρομέλου Λουκάκου. Λέγεται πως ο Λουκάκου αρνήθηκε την πρόταση της Ίντερ του Σιμόνε Ιντσάγκι μετά το ότι τον είχε κρατήσει στον πάγκο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν.



Πέρα απο τους οπάδούς, και ο πρώην κεντρικός της Γιουβέντους Μασσίμο Μάουρο εξέφρασε ότι η μεταγραφή του δεν είναι καλή επιλογή και θα εξορφίσει τους οπαδούς της ομάδας.


"Ο Λουκάκου μου φαίνεται περισσότερο μια επιλογή του Αλέγκρι παρά του Τζιούντολι. Μιλάμε για έναν έμπειρο και αξιόπιστο επιθετικό.

'Εάν παραμείνει υγιής και τυχερός, μπορεί να σκοράρει 35 γκολ τη σεζόν. Διαφορετικά, μπορεί να χάσει εύκολες ευκαιρίες και να γίνει το θύμα, όπως συνέβη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν θα εφέρνα ποτέ παίκτες όπως ο Λουκάκου, ο οποίος ακόμη και δημόσια δήλωσε πως ποτέ δεν θα φορέσει την μαύρη και άσπρη φανέλα."


Ο Βέλγος επιθετικός έχει επίσης ένα άσχημο ιστορικό με τους οπαδούς της Γιουβέντους, αφού σε 171 από αυτούς απαγορεύτηκε η είσοδος σε αγώνες λόγω ρατσιστικών υβριστικών συμπεριφορών προς αυτόν τον Απρίλιο.


Υπέστη μαϊμούδο-ηχους από ένα τμήμα οπαδών πίσω από την εστία μετά το πέναλτι που σκόραρε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων εναντίον της Γιουβέντους και έδωσε το ισόπαλο 1-1 στην Ίντερ.


Το βίντεο έδειχνε τους οπαδούς της Γιουβέντους να ψάλλουν "γαμ****ε πίθηκε" και "Άντε γ***σου" στον Λουκάκου, ο οποίος έλαβε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για την χειρονομία του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του - με τον διαιτητή να θεωρεί προκλητική την κίνησή του.


Η Ίντερ έκανε έφεση για να ανατραπεί η απαγόρευση του Λουκάκου, η οποία αρχικά επιβεβαιώθηκε από το Αθλητικό Εφετείο της Ιταλίας, αλλά ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIGC), Γκαμπριέλε Γκραβίνα, παρενέβη προσωπικά και ανέτρεψε την απαγόρευση.


Μετά την απόφαση να ανατραπεί η απαγόρευση, ο Λουκάκου δήλωσε: "Πιστεύω ότι χάρη στην παρέμβασή του έγινε δικαιοσύνη και αυτό στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού και πέρα από αυτό. Αυτό δείχνει πως υπάρχει η επιθυμία να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός."


Να υπενθυμίσουμε οτι εκτός απο Ίντερ και Γιουβέντους, και οι οπαδοί της Τσέλσι δεν επιθυμούσαν την παραμονή του Λουκάκου μετά την λήξη του συμβολαίου του.


38 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page