top of page

Ψίθυροι για ονόματα στην θέση του Ποτσετίνο ως μάνατζερ της Τσέλσι.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ποτσετίνο με τους τραυματισμούς, είναι κρίσιμο για εκείνον να κερδίσει γρήγορα τους οπαδούς της Chelsea καθώς τα αποτελέσματα δεν τους έχουν πείσει. Ήδη οι οπαδοί έχουν κάποια ονόματα στο μυαλό τους.



Οι πρώτες ημέρες του Mauricio Pochettino ως μάνατζερ της Chelsea έχουν χαρακτηριστεί από αρκετές προκλήσεις, δημιουργώντας αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά του να καθοδηγήσει την ομάδα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενώ είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός τραυματισμών πρωτοκλασσάτων παικτών, οι επιλογές του Pochettino για την σύνθεση της ομάδας και οι τακτικές του επιλογές έχουν υποβληθεί σε εξέταση.


Ένα ενδεικτικό παράδειγμα ήταν η απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον κεντρικό αμυντικό Levi Colwill στη θέση του αριστερού μπακ σε έναν αγώνα εναντίον της Bournemouth, μια επιλογή που περιόρισε τον επιθετικό κίνδυνο που θα μπορούσε να προσέφερε ένας πιο κατάλληλος παίκτης στην αριστερή πλευρά της Τσέλσι.


Επιπλέον, η επιμονή του Pochettino να χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο γκρουπ πρωτοκλασσάτων παικτών, ένα χαρακτηριστικό που παρατηρήθηκε κατά τη θητεία του στην Tottenham, χρειάζεται αναδιορισμό στην Chelsea. Με το βάθος του ταλέντου που υπάρχει στο ρόστερ της Chelsea, θα πρέπει να λάβει υπόψη του τον πιο ευέλικτο τρόπο χρήσης των παικτών του για να εκμεταλλευτεί τις ατομικές τους δυνατότητες.


Για παράδειγμα, ο υποσχόμενος Ian Maatsen ήταν διαθέσιμος για να ξεκινήσει ως αριστερό μπακ, και ο Cole Palmer, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία κατά τη διάρκεια της διακοπής για τα προκριματικά του Euro, θα μπορούσε να του δοθεί η ευκαιρία να συμβάλει από την αρχή, πράγμα που θα μπορούσε να επιτρέψει στον Enzo Fernandez να ξεκουραστεί.


Η πρόοδος της Chelsea υπό τον Pochettino ήταν αργή, με μόνο μία νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια της Premier League και πέντε μόλις βαθμούς.. Ενώ οι τραυματισμοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να διακόψουν την αρχική δυναμική της ομάδας στην αρχή της σεζόν, η αδυναμία τους να μετατρέπουν τις ευκαιρίες σε γκολ αποτελεί σοβαρή ανησυχία. Η απουσία παικτών όπως ο Christopher Nkunku, γνωστού τόσο για τα γκολ όσο και για το δημιουργικό του παιχνίδι, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.



Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Pochettino, είναι κρίσιμο για εκείνον να κερδίσει γρήγορα τους οπαδούς της Chelsea. Παρά την κατανόηση των συνθηκών, η εποχή των κοινωνικών μέσων επικοινωνίας σημαίνει ότι η υπομονή μπορεί να επηρεαστεί και η υποστήριξη των οπαδών μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Κάποιοι οπαδοί της Chelsea έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν την ιδέα της πρόσληψης του μάνατζερ της Brighton, Roberto De Zerbi.


Η μακροχρόνια διάρκεια της θητείας του Pochettino στη Chelsea παραμένει αβέβαιη. Ενώ αρχικά οι ιδιοκτήτες της ομάδας τον θεώρησαν τον ιδανικό επιλογή για τη μεταβατική φάση, οι εμφανείς βελτιώσεις και η έλλειψη πειστικών νικών μεγάλης σημασίας έχουν προκαλέσει αμφιβολίες.


Προηγούμενες αποφάσεις, όπως η απόλυση του Graham Potter στην Brighton, δείχνουν ότι η διοίκηση της ομάδας ενδέχεται να υποκύψει στην πίεση των οπαδών και να ενεργήσει αποφασιστικά. Για να διατηρήσει τόσο τη βάση οπαδών όσο και τους ιδιοκτήτες της ομάδας στο πλευρό της, η Chelsea πρέπει να επιδείξει σημαντική βελτίωση τις επόμενες εβδομάδες για να αποφύγει τυχόν αλλαγές στην διοίκηση.

16 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page