top of page

Πέθανε στα 86 του ο ιστορικός πρόεδρος της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι εισήχθη στη ΜΕΘ το μεσημέρι της Τετάρτης (05/04), ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι πάσχει από χρόνια λευχαιμία. Απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας (12/06) στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.



Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας (12/06) ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας και ιστορικός ηγέτης της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Μπερλουσκόνι έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


Ο Μπερλουσκόνι εισήχθη στη ΜΕΘ το μεσημέρι της Τετάρτης (05/04), ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι πάσχει από χρόνια λευχαιμία.


Οι συγγενείς του Μπερλουσκόνι έσπευσαν στο νοσοκομείο φορώντας μαύρα ρούχα. "Είναι ένας βράχος, οπότε θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά", δήλωσε ο αδερφός του.


Ο Μπερλουσκόνι αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και στο παρελθόν. Το 2016 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση μιας ελαττωματικής αορτικής βαλβίδας και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με Covid-19 τον Σεπτέμβριο του 2020.


Στη συνέχεια αντιμετώπισε επίμονες επιπλοκές που σχετίζονταν με τον ιό, μια εμπειρία που περιέγραψε ως "τη χειρότερη της ζωής του". Επίσης, το 1997 διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος, τον οποίο και νίκησε.


Ο ιστορικός ηγέτης της Μίλαν


Ο Μπερλουσκόνι υπήρξε για πολλά χρόνια ηγέτης της Μίλαν. Ήταν ιδιοκτήτης των ροσονέρι από το 1986 έως το 2017, ενώ κατείχε τη θέση του προέδρου της ομάδας για δύο θητείες, από το 1986 έως το 2004 και από το 2006 έως το 2008. Μέχρι το 2017 ήταν επίτιμος πρόεδρος.


Ο Μπερλουσκόνι εμπλούτισε ακόμη περισσότερο την τροπαιοθήκη των ροσονέρι. Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, η Μίλαν κατέκτησε πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών, οκτώ πρωταθλήματα, πέντε UEFA Super Cup, ένα Κύπελλο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Κύπελλο, επτά Super Cup Ιταλίας και δύο διηπειρωτικά.


Το όνομά του συνδέθηκε με τις πιο λαμπρές εποχές της Μίλαν. Ωστόσο, έγραψε ιστορία και με τη Μόντσα, την οποία έγινε πρόεδρος τον Σεπτέμβριο του 2018. Κατάφερε να ανεβάσει τη Μόντσα στη Serie A για πρώτη φορά μετά από 110 χρόνια της ιστορίας της.


6 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page