top of page

Ανέλαβε ως προπονητής της Μαρσέιγ ο Γκατούζο. Θα τον δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Ο πρώην αστέρας της Μίλαν αλλά και προπονητής του ΟΦΗ το 2014, αναλαμβάνει την θέσει του προπονητή στην ομάδα της Μασσαλίας έχοντας ένα δύσκολο έργο να ανακάμψει την ομάδα από το κακό ξεκίνημα του πρωταθλήματος.



Υπόσχονται περισσότερους τίτλους μετά την διορισμό του Γκατούζο. Ο Ιταλός αντικαθιστά τον Marcelino στον πάγκο της Μασσαλίας, και ο πρώτος του στόχος θα είναι να οργανώσει μια ομάδα που υπέστη μια σφοδρή ήττα με 4-0 από την Παρί την περασμένη Κυριακή. Ο Ζακ Αμπαρδονάδο ανέλαβε προσωρινά την ομάδα για την ήττα στο Parc des Princes και για την ισοπαλία 3-3 με τον Άγιαξ.


Ο Γκατούζο θα αναλάβει την ομάδα για πρώτη φορά απέναντι στη Μονακό. "Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που ενώνομαι με της Μασσαλίας. Είναι ένας σύλλογος και ένα γήπεδο, το Vélodrome, όπου είχα την ευκαιρία να παίξω ως ποδοσφαιριστής, αναγνωρισμένος σε ολόκληρη την Ευρώπη για το πάθος και τον ζήλο που εκπέμπει. Ανυπομονώ να ξεκινήσω με τη νέα μου ομάδα και να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που μας περιμένουν."


Ο θρύλος της Μίλαν επιστρέφει στον ρόλο του προπονητή μετά από επτάμισι μήνες με τη Βαλένθια, όπου απολύθηκε τον Ιανουάριο. Προηγουμένως ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης-προπονητής στην ελβετική ομάδα Σιόν και αργότερα κάθισε στον πάγκο της Παλέρμο, του ΟΦΗ, της Μίλαν της Νάπολι και της Βαλένθια. Ο Γκατούζο έχει κερδίσει ένα μόνο μεγάλο τρόπαιο στην προπονητική του καριέρα μέχρι σήμερα, όταν οδήγησε τη Νάπολι στην κατάκτηση του Coppa Italia στη σεζόν 2019-20.


Ως ποδοσφαιριστής, ο Γκατούζο κατέκτησε πληθώρα μεγάλων τίτλων που περιλαμβάνουν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 με την Ιταλία, δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών, δύο τίτλους Serie A, ένα Coppa Italia και ένα FIFA Club World Cup.



Τώρα θα αναλάβει την Μαρσέιγ που βρίσκεται στην όγδοη θέση της Ligue 1 μετά από μια μη πειστική αρχή της σεζόν, όπου συγκέντρωσε εννέα βαθμούς από τα πρώτα έξι παιχνίδια. Μετά τον αγώνα του Σαββάτου εκτός έδρας κόντρα στη Μονακό, ο πρώτος του εντός έδρας αγώνας στον πάγκο θα είναι ενάντια στην ομάδα της Premier League, την Brighton, στο Europa League την επόμενη Πέμπτη ενώ στις 26 Οκτωβρίου θα έρθει αντιμέτωπος με την ΑΕΚ του Αλμέιδα αλλα αυτή τη φορά αντιμέτωπο στον πάγκο και όχι σε κάποιο ντέρμπι του Μιλάνου.




5 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page