top of page

Προβληματισμοί στους Γερμανούς μετα την τεσσάρα απο τους Ιάπωνες (βίντεο).

Οι οικοδεσπότες του Euro 2024, η Γερμανία, υπέστησαν μια σοκαριστική ήττα με 4-1 εντός έδρας από την Ιαπωνία σε φιλικό διεθνή αγώνα το Σάββατο εμβαθύνοντας τον αίσθημα κρίσης που τους πλήττει μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα.



Οι τετράκις παγκόσμιοι πρωταθλητές, που αποκλείστηκαν από τους ομίλους του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από μια ήττα ξανά από την Ιαπωνία, έχουν κερδίσει μόνο τέσσερα από τα τελευταία 17 διεθνή τους παιχνίδια, θέτοντας το μέλλον του προπονητή τους, Χάνσι Φλικ, υπό αμφισβήτηση.


Επόμενος αντίπαλός τους είναι η Γαλλία, η οποία έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αντιμετωπίζουν την Τρίτη.


"Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι η Ιαπωνία ήταν καλύτερη. Άφησαν τη μπάλα να τρέξει, έπαιξαν στους σωστούς χώρους, έφτιαξαν τα γκολ τους. Ήταν καλύτεροι", δήλωσε ο αρχηγός της Γερμανίας, Ιλκάι Γκουντογκάν.


"Κάναμε πάρα πολλά ατομικά λάθη. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι απλά δεν είμαστε στον ίδιο επίπεδο με ομάδες όπως αυτή σήμερα. Είναι δύσκολο, αλλά η τάση μιλάει από μόνη της."


"Πρέπει να δεχτούμε ότι απλά δεν είμαστε αρκετά καλοί αυτήν τη στιγμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ίσως νομίζουμε ακόμα ότι είμαστε καλύτεροι από ό,τι είμαστε."


Οι Γερμανοί, παρά το δυνατό ξεκίνημα, δεν είχαν σαφή σχέδιο το πως θα αναπτυχθούν, έλειπαν από αυτοπεποίθηση και ενέργεια, ενώ επίσης έκαναν πολλά τραγικά λάθη στο γήπεδο, επιτρέποντας στους Ιάπωνες τους να τα εκμεταλλευτούν, ενώ οι φίλαθλοι στο γήπεδο τους αποδοκίμασαν έντονα.


Η Ιαπωνία σκόραρε με την πρώτη της ευκαιρία, καθώς ο Τζούνια Ίτο άφησε άφωνο το κοινό της Γερμανίας στο 11ο λεπτό, σκοράροντας απο πλάγια της μικρής περιοχής μετά απο μια χαμήλη σέντρα.



Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, ισοφαρίζοντας στο 19ο λεπτό μετά από μια εξαιρετική πάσα και ένα αριστερό πλασέ από τον Λερόι Σάνε.


Αλλά η χαρά τους δεν διήρκεσε πολύ, καθώς οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν ξανά μόλις τρία λεπτά αργότερα, με τον Αγιάσε Ουέντα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν ξανά από άλλη μια φάση στο δεξί άκρο των Ιαπώνων κάνοντας το 1-2.


Ο Τερ Στέγκεν απέτρεψε την Ιαπωνία από άλλο γκολ όταν ο Ουέντα εκμεταλλεύτηκε ένα αμυντικό λάθος λίγο αργότερα για να προχωρήσει μόνος του και να δει το σουτ του να αποκρούεται.


Η Ιαπωνία είχε δύο γρήγορες ευκαιρίες σε σειρά δύο λεπτών λίγο αργότερα, αλλά ο Τερ Στέγκεν κράτησε την Γερμανία στο παιχνίδι, όπως έκανε και στο 70', πρώτα αποκρούοντας το σουτ του Τακούμα Ασάνο από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια σταματώντας την επαναφορά του Καόρου Μίτομα.



Ο Ασάνο διαμόρφωσε το 3-1 στο 89', αφού αρχικά ο Κούμπο έκλεψε τη μπάλα στην γραμμή του κέντρου μετά από ένα άψυχο κοντρόλ του Γκόσενς και φεύγοντας στην αντεπίθεση ένα ακόμα γκολ στη νίκη τους, προτού προστεθεί άλλο ένα κατά το χρόνο των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Αο Τανάκα.



6 Προβολές0 Σχόλια

תגובות


bottom of page