top of page

Νιούκαστλ: Μεταγραφή ρεκόρ για έναν παίχτη που δεν ήθελε μεταγραφή.

Η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ κατάφερε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της φετινής μεταγραφικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, αποκτώντας τον Σάντρο Τονάλι από την Μίλαν, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο.


Σάντρο Τονάλι - Μεταγραφικό ρεκόρ για τη Νιούκαστλ
Σάντρο Τονάλι - Μεταγραφικό ρεκόρ για τη Νιούκαστλ

Η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ κατάφερε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της φετινής μεταγραφικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, αποκτώντας τον Σάντρο Τονάλι από την ΑC Μίλαν, σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο.


Μετά από μία σειρά διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Νιούκαστλ και τη Μίλαν, οι δύο ομάδες έφτασαν επιτέλους σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Τονάλι έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ, συν πρόσθετες ρήτρες. Να προστεθεί οτι ο Τονάλι δεν ήθελε να φύγει απο την Μίλαν αλλά οι ιδιοκτήτες της ομάδας ουσιαστικά τον έβγαλαν στο σφυρί. Δεν είναι τυχαίο ότι πρίν από μερικές βδομάδες Μίλαν και Μαλντίνι χωρίσανε και οι λόγοι που βγήκανε προς τα έξω ήτανε η διαφορά στην φιλοσοφία. Πολλές φήμες λένε ότι μπορεί ο Μαλντίνι να πληροφορήθηκε το σχέδιο περί πώλησης Τονάλι και να ήτανε και ένας από τους λόγους της φυγής του.


Ο Τονάλι θα υπογράψει συμβόλαιο έξι ετών με τη νέα του ομάδα, με ετήσιο μισθό 7 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος μπορεί να αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια ευρώ.


Υπερβαίνοντας τη μεταγραφή του Τζορτζίνιο στην Τσέλσι από τη Νάπολι το 2018, ο Τονάλι είναι πλέον ο ακριβότερος Ιταλός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, κάτι που επιβεβαιώνει την τεράστια του δυναμική.


Ο 23χρονος κυρίως αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος, αλλά μπορεί επίσης να παίξει πιο πίσω αν χρειαστεί, χάρη στην τεχνική και φυσική δύναμη που διαθέτει.


Ξεκινώντας μια αναμενόμενα πολυάσχολη μεταγραφική περίοδο στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, ο Τονάλι είναι η πρώτη καλοκαιρινή προσθήκη της Νιούκαστλ καθώς προετοιμάζεται για την επιστροφή στον Champions League μετά από 20 ολόκληρα χρόνια όταν ακόμα στο ρόστερ της υπήρχαν παίχτες όπως ο Άλαν Σίρερ, Κρέγκ Μπέλαμι και ο Τζόναθαν Γούντγκε’ι’τ.


Με 71 βαθμούς από 38 αγώνες κατά την πρόσφατη περίοδο, οι καρακάξες τερμάτισαν στην 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ και θα αγωνιστούν στο Champions League για πρώτη φορά από το 2003.


Η Νιούκαστλ θα πρέπει να περιμένει λίγο περισσότερο για να δει τη νέα απόκτησή της σε δράση για πρώτη φορά, καθώς αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε διεθνείς υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 21 στη Ρουμανία.


Ο Τονάλι έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση κατά την αναμέτρηση με τη Γαλλία χθες, όπου βοήθησε την ομάδα του να σκοράρει το μοναδικό γκολ του αγώνα σε μια άδικη ήττα με 2-1, καθώς δεν καταχυρώθηκε κανονικό γκόλ των Ιταλών στο τέλος του αγώνα.


Ο ίδιος και η Ιταλία θα επιδιώξουν τώρα να επανέλθουν μετά από την ήττα με την Γαλλία, την Κυριακή όταν θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία στη δεύτερη αναμέτρηση της ομάδας τους στον ομίλο.

68 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page