top of page

Έπαθε ρήξη χιαστού ο Νεϊμάρ και πιθανότατα θα χάσει όλη τη σεζόν. Κλαίνε τα λεφτά τους οι Άραβες.



Ο Neymar αναμένεται να περάσει αρκετό χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης, μετά τις εξετάσεις που επιβεβαίωσαν πως υπέστη ρήξη του πρόσθιου χιαστού και του μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής του Βραζιλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Ουρουγουάη την Τρίτη.


Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο 31χρονος επιθετικός θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, με την ημερομηνία αυτής να πρέπει να καθοριστεί αργότερα.


Πηγές ανέφεραν στο ESPN Brasil πως το ιατρικό επιτελείο της CBF πιστεύει πως ο Neymar θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά σε περίπου οκτώ μήνες και να επιστρέψει εγκαίρως για το Copa América που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες.


"Ο επιθετικός Neymar Jr. της βραζιλιάνικης ομάδας και της Αλ-Χιλάλ, από τη Σαουδική Αραβία, υποβλήθηκε σε κλινικές και απεικονιστικές εξετάσεις αυτή την Τετάρτη, οι οποίες επιβεβαίωσαν τη ρήξη του πρόσθιου χιαστού και του μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο," δήλωσε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας σε ανακοίνωσή της.


"Ο επιθετικός θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, για τη διόρθωση των του τραυματισμού. Το ιατρικό τμήμα της Εθνικής Βραζιλίας, υπό την επίβλεψη του δρ. Rodrigo Lasmar, και η Αλ-Χιλάλ, είναι σε συνεχή επαφή και συντονισμένοι για την ανάρρωση του παίκτη."


Η ομάδα του, Αλ-Χιλάλ, ευχήθηκε στον Neymar τα καλύτερα και ανάρτησε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το μήνυμα "Περαστικά."


Ο Neymar σκόνταψε και έπεσε κατά τη διάρκεια ενός τρεξίματος στο 44ο λεπτό του αγώνα της Βραζιλίας εναντίον της Ουρουγουάης, η οποία έληξε 2-0 υπέρ της Ουρουγουάης. Αμέσως περιτριγυρίστηκε από ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες καθώς κρατούσε το αριστερό του γόνατο.


Ο πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα και του Παρί Σεν Ζερμέν μεταφέρθηκε με το φορείο καθώς κρατούσε τα χέρια του στο πρόσωπό του, ενώ ο συμπαίκτης του Richarlison τον αντικατέστησε.


Ο Neymar, ο οποίος είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών της ανδρικής εθνικής Βραζιλίας με 79 γκολ σε 129 συμμετοχές, πρόσφατα ανάρρωσε από μια σοβαρή κάκωση του δεξιού αστραγάλου.


Είχε στραμπουλήσει τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με τη Lille τον Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ζημιά στους συνδέσμους, μόλις τρεις μήνες μετά την κάκωση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.


Ήταν μια δύσκολη περίοδος για τον Neymar, ο οποίος χτυπήθηκε από μια σακούλα ποπ-κόρν που του πέταξαν οι οπαδοί από τις εξέδρες μετά τον ισοπαλία 1-1 με τη Βενεζουέλα.


Απάντησε στις κριτικές από τα μέσα και τους οπαδούς για την απόδοσή του:

"Δεν έρχομαι εδώ για διακοπές, μη μου μιλάτε για περίπατο, ήρθα για να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο, που είναι να παίξω ποδόσφαιρο και να υπερασπίσω τη χώρα μου," δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα. "Φυσικά, βρισκόμαστε εδώ δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό και συχνά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένουν οι οπαδοί."


Η Βραζιλία, που βρίσκεται στην τρίτη θέση στα προκριματικά του Νοτιο-αμερικάνικου ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα αντιμετωπίσει την Κολομβία και την Αργεντινή τον επόμενο μήνα στα προκριματικά.


Μετά από έξι χρόνια στο Παρί Σεν Ζερμέν, ο Neymar εντάχθηκε στην Αλ-Χιλάλ στο Σαουδαραβικό πρωτάθλημα με μια μεταγραφή ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ.

52 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page