top of page

Μεγάλα ονόματα συνδέονται με τη νέα ομάδα του Μέσι.

Μολις δυο ημέρες μετά την άφιξη του Μέσι στο Μαϊάμι, και οι φήμες για μεγάλα ονόματα ήδη ξεκίνησαν. Η μετακίνησή του στο MLS μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο μεταγραφών και να "πλάσει" το Αμερικάνο Πρωτάθλημα όπως δεν το φανταζόμασταν ποτέ.


Μέσι και Σουάρεζ ως πρώην συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα
Μέσι και Σουάρεζ ως πρώην συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα

Το φαινόμενο Μέσι

Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνος για να αρχίσουν οι φήμες να εκτοξεύονται. Θα το αποκαλέσουμε "το φαινόμενο Μέσι". Όσο ο Αργεντινός βρίσκεται στο MLS, κάθε μεγάλο όνομα στην αγορά θα συνδέεται με την Ίντερ Μαϊάμι.


Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει με τον Μέσι; Και ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει στον ήλιο του Σάουθ Μπιτς; Η ερώτηση είναι πόσους πραγματικά μπορούν να αποκτήσουν.


Θα πρέπει να επιλέγουν προσεκτικά λόγω των κανόνων της λίστας παικτών του MLS, και υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να δείχνει σημαντικά διαφορετική όταν ξεκινήσει η σεζόν του 2024. Η Ίντερ Μαϊάμι έχει ήδη συνδεθεί με αρκετούς πρώην συμπαίκτες του Μέσι, συμπεριλαμβανομένων των Λουίς Σουάρες, Άνχελ Ντι Μαρία, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο Μπουσκέτς και Αντουάν Γκριεζμάν.


Πολλές από αυτές τις φήμες είναι αβάσιμες, αλλά μερικές μπορεί να πραγματοποιηθούν καθώς η Μαϊάμι επιδιώκει να χτίσει ένα ομαδικό καστ με αστέρες γύρω από τον νέο της ηγέτη.


Από εδώ και στο εξής, η Μαϊάμι θα είναι ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια αγορά μεταγραφών. Η μεταγραφή του Μέσι αποτελεί το μεγάλο άνοιγμα στον υπόλοιπο κόσμο των μεταγραφών, είναι στα χέρια τους να συνθέσουν τα σωστά κομμάτια γύρω από αυτόν για να ανταγωνιστούν πραγματικά για τον MLS Cup, όπως θα αναμένουν όλοι όσοι εμπλέκονται κατά τη διάρκεια της θητείας του Αργεντινού.


Η Διαφορά MLS και Μέσης Ανατολής

Όπως προαναφέρθηκε η μεταγραφή του Μέσι στη MLS αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για το πρωτάθλημα και μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην αγορά μεταγραφών. Η MLS είχε γίνει γνωστή ως πρωτάθλημα για αστέρες που αποσύρονται, αλλά η άφιξη του Μέσι μπορεί να αλλάξει αυτή την αντίληψη.


Παρουσίαση του νέου σταδίου της Β. Καρολάινας που αγγίζει το κόστος κατασκευής 1,9δις!
Παρουσίαση του νέου σταδίου της Β. Καρολάινας που αγγίζει το κόστος κατασκευής 1,9δις!

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η MLS είναι πλέον ένας πιο ελκυστικός προορισμός για τους κορυφαίους παίκτες. Πρώτον, το πρωτάθλημα έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στην υποδομή του τα τελευταία χρόνια. Τα γήπεδα της MLS ανήκουν πλέον στα καλύτερα στον κόσμο, και η ομοσπονδία έχει επίσης καταβάλει συνειδητές προσπάθειες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων προπόνησης.


Δεύτερον, το κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τους παίκτες από χώρες με ζεστό κλίμα. Η Μαϊάμι, ειδικά, είναι μια επιθυμητή τοποθεσία για παίκτες που θέλουν να ζήσουν σε μια πόλη με δυναμική νυχτερινή ζωή και ζεστό καιρό όλο το χρόνο.


Τρίτον, ο τρόπος ζωής στην MLS είναι πιο συμβατός με αυτόν που αναζητούν πολλοί παίκτες. Το πρωτάθλημα έχει μικρότερη διάρκεια από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πράγμα που δίνει περισσότερο χρόνο στους παίκτες για ξεκούραση και ανάρρωση. Επιπλέον, οι ομάδες της MLS είναι περισσότερο φιλικές προς τις οικογένειες από τα ευρωπαϊκά συλλόγους, κάτι που είναι σημαντικό για πολλούς παίκτες που έχουν μικρά παιδιά.


Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν την MLS έναν πιο ελκυστικό προορισμό για τους κορυφαίους παίκτες. Η μετακίνηση του Μέσι στη Μαϊάμι είναι μόνο η αρχή, και είναι πιθανό να δούμε και άλλους διάσημους παίκτες να μετακομίζουν στη MLS τα επόμενα χρόνια.


20 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page